به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعد الله زارعی شامگاه دوشنبه در ادامه نشست های بزم اندیشه که در موسسه جوانان آستان قدس رضوی با حضور نخبگان و فعالان سیاسی مشهد برگزار شد بیان کرد: مذاکره بر سر اینکه حزب الله خلع سلاح شود یعنی خنجر را تبدیل به شمشیر چوبی کنیم و همین شرایط در مورد یمن و انصارالله نیز صدق می کند.
قدرت آمریکا کاهش یافته است
وی افزود: امضای توافق نامه از سوی آمریکا به معنای کاهش قدرت این کشور است و ما باید در این راستا استوار تر از گذشته برای حفظ اصول خود بایستیم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: در منطقه راه حل ما مقاومت است و مذاکره درباره کشورهای منطقه همچون یمن و لبنان عاقلانه نیست.
وی با بیان اینکه فضای کلی جهان بعد از توافق به نفع ما است ادامه داد: آنچه در متن توافق است هیچ ضرری برای عربستان و اسرائیل ندارد اما واقعیت عینی دنیا نشان دهنده این است که کشورهای اروپائی بعد از توافق تمایل گسترده به ارتباط با ما دارند و تحریم جمهوری اسلامی ایران تهدیدی برای این کشورها محسوب می شود.
زارعی به صحبت های وزیر امور خارجه آمریکا در کنگره اشاره کرد و افزود: جان کری امکان بازگشت تحریم ها را در صورت برهم زدن برجام امکان ناپذیر خواند و نیز خطاب به کنگره گفت امکان استفاده از گزینه نظامی نیز از بین می رود چرا که دیگر کشورهای اروپایی آمریکا را در این زمینه همراهی نخواهند کرد.
عراق تجزیه شده در راستای منافع آمریکا است
این تحلیلگر مسائل بین الملل در ادامه به عراق اشاره کرد و افزود: آمریکا به دنبال ورود نظامی به عراق است و از این رو تجزیه عراق را در دستور کار دارد و این در حالی است که ایران در این کشور دارای نفوذ بیشتری است و کردها و اهل سنت ایران را حامی خود می دانند.
زارعی افزود: آمریکا در عراق فاقد زور، نیروی نظامی و قدرت سیاسی است و مذاکره کردن با کشوری که هیچ قدرتی در این کشور ندارد اشتباه است و ما تنها مذاکره را برای هموار کردن راه متحدانمان به کار می بریم و نه برای جلب دوستی با آمریکا.
وی ادامه داد: در منطقه خاورمیانه کشاکش اصلی بین انقلاب اسلامی ایران و جبهه مقاومت از یک سو و نیروهای مبارز متشکل از آمریکا و رژیم های وابسته منطقه از سوئی دیگر است.
وی افزود: نیروهائی که در طیف مبارزین ما قرار گرفته اند بسیار گسترده اند که آمریکا در راس آنها و نیز داعش، القاعده و جنبش های غرب گرا در منطقه از جمله آنان هستند.
زارعی اظهار کرد: این نیروهای معارض از توان بالای لجستیکی، تسلیحات نظامی و سامانه های قدرتمند اطلاعاتی و مخابراتی برخوردارند به نحوی که می توانند در مدت ۲۴ ساعت جنگ بزرگی به راه بیندازند و قدرت مالی و رسانه ای آنها کاملا روشن است.
کشمکش آمریکا با ایران وقفه ناپذیر است
این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با این نیروهای معارض در یک کشمکش وقفه ناپذیر قرار گرفته است به نحوی که در ۱۲ روز اخیر آنها سه قرارداد امنیتی در منطقه امضا کرده اند که مخاطب همه آنها ایران است.
وی به قرارداد ۱۰ ماده ای آمریکا با ترکیه اشاره کرد که یکی از بندهای آن ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه با هدف از بین بردن دولت سوریه است و نیز قراردادی که اخیرا آمریکا با روس ها و سعودی ها به امضاء رسانده اند که هدف آن سقوط دولت بشار اسد است.
زارعی افزود: اولویت آمریکا در قراردادی که با روس ها و سعودی ها بسته اند حفظ سیستم در سوریه و برکناری بشار اسد است چرا که در شرایط کنونی نمی شود تغییر نظام را در سوریه عملیاتی کرد و تجربه آمریکائی ها در عراق این است که در صورت فروپاشی سیستم سوریه مخالفین آمریکا حکومت را در دست خواهند گرفت.
وی افزود: در قراردادهای چند جانبه آمریکا با روسیه و عربستان تاکید شده است که نظام سوریه باقی بماند و بشار اسد برود و برنامه آنها این است که بعد از برکناری بشار اسد از طریق ایجاد نفوذ در سوریه نظام سیاسی آن را هم تغییر بدهند.
وی با تاکید بر اینکه دشمنی و کشمکش آمریکائی ها با ما روز به روز است و آنها هرگز از در دوستی با ما بر نخواهند آمد گفت: این ساده انگاری است اگر فکر کنیم بعد از توافق آنها دشمنی با ما را کنار بگذارند بلکه اقدامات آنها در ضدیت با ایران هر روز بیشتر از پیش آشکار می گردد.
انصارالله حساس ترین نقطه جهان را در دست دارد
زارعی در ادامه افزود: ایران در حساس ترین منطقه خاورمیانه قرار گرفته است و آمریکا از این موقعیت ایران احساس خطر کرده است ضمن اینکه انصار الله نیز حساس ترین نقطه جهان یعنی دریای سرخ را در دست گرفته و از جهت ارتباطی که با ایران دارد بسیار گران بها است.
این تحلیلگر مسائل بین الملل تاکید کرد: در حال حاضر انصار الله ۱۷ استان از ۲۱ استان در یمن را در اختیار دارند و با توجه به اتصال قوی که با ایران دارند و نیز تسلط بر دریای سرخ هیچ چیز نمی تواند موقعیت انصار الله را به مخاطره بیندازد.
وی افزود: یمن در حدود ۲۵ میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۵۰ درصدشان شیعیان زیدی هستند که در طول تاریخ حیاتشان دچار تطور گشته و حتی در دوره انقلاب اسلامی یکی از روحانیون این فرقه با امام راحل بیعت کرد و از همان دوران از عقاید شیعه دفاع کردند.
زارعی با تاکید بر اینکه حوثی ها و یا همان انصار الله اکنون تبدیل به خنجری زیر گلوی عربستان شده اند ادامه داد: این از اعجاز های انقلاب اسلامی است و متاسفانه عده ای اعتقاد دارند که ما نباید از آنها حمایت کنیم چرا که به خاطریک عده پا برهنه عربستان را علیه خود بر انگیخته ایم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: ما باید به یمنی ها کمک کنیم و آن عده ای که می گویند ایران نباید با یمن رابطه همکاری داشته باشد و این نگاه را نسبت به مسائل منطقه ای دارند کسانی هستند که در مسائل داخلی نیز اعتقاد دارند روستائیان هیچ حقی در کشور ندارند.
نظر شما